Junis bok - 2

Fredagen 28:e januari 2011

"Hej, kära dagbok!

Gårdagen var en pärs, det ska jag inte sticka under stolen med.
Att kämpa mig igenom en trång, mörk passage bara för att komma ut i en kylslagen frihet och dessutom få en ful hipphoppar-mössa på skallen och ett tält över rumpan.
Nej, det var inte vad jag hade drömt om direkt.

Men, kära dagbok, gårdagen innehöll ljusa stunder oxå. En hel del faktiskt. Jag och mamma blev skjutsade i en säng från en våning till en annan. Det var kalaskul! Och på vägen åkte vi hiss oxå, minsann!
Men inget slog när jag fick lägga mig i mammas varma famn, höra hennes trygga hjärtslag, känna vibrationen i hennes röst och sen smaka på hennes ena tutt.
Som jag hade längtat.
Jag kan inte förklara hur gott det smakade. Det var som om jag aldrig hade ätit annat. Mammas mjölk var en ren delikatess och är redan nu min favoritmat. Jag kan inte få nog av mammas tutt och försöker smaka på den hela tiden. Till min stora besvikelse har jag tyvärr märkt att att det är min hand, och inte mammas goda tutt, som jag suger på ibland. Tyvärr måste jag bittert erkänna att det är sisådär med minnet, kära dagbok, efter gårdagens traumatiska upplevelse så tenderar jag att glömma vissa saker så min hand och mina fingrar finner jag mig sugandes på om och om igen.
Vad tänker jag med egentligen? Det är ju inte mammas tutt.

Jag har rätt svårt att se, så här som nyfödd. Det mesta är blurrigt och jag kan faktiskt mest urskilja färger och former. Mamma är den som är mörkhårig och rund över rumpan. Pappa är den som har råttfärgat hår och är rund över magen. Så mycket vet jag.
Igår efter att vi bytt rum så spanade jag in omgivningen då och då. Kollade in mamma, slängde några blickar åt pappas håll. Det är så ljust och svårt att fokusera men jag försöker.

Vi somnade in tidigt igår men jag vaknade till några gånger under natten. Sviterna från gårdagens pärs satt kvar och jag var lite orolig men inget lugnade mig bättre än mammas goda mjölk.

Jo, det hände ngt mer under natten... Jo, det är så här, va... att jag... eh, det skedde en liten olycka...jag...äsch, för tusan, jag säger det rätt ut.
Jag bajsade på mig.
Så! Där har ni det.
Det är inget jag är stolt över men det liksom bara skedde. Jag hade ingen som helst kontroll över det. Det bara kom och skönt var det faktiskt. Det kändes som om jag blev ett kilo lättare. Aaaah.

Min present i blöjan fick fart på pappa. Den slöfocken hade sovit hela natten medan mamma pysslade om mig. Jag fnissade lite inombords åt att pappa fick ta hand om min lilla olycka men han verkade mest glad och då var det ju inge skoj längre ju! Efter att jag fått en ny, gigantisk blöja på mig, och fått rumpan rengjord, jag tackar för det, jag tackar för det, så gick vi alla och lade oss igen. Nu fick det vara nog med bus för en natt.

*************

På morgonen hände det lite flummiga grejer. Först fick jag konstiga manicker på fötterna, det var ngt om syresättning i blodet, och eftersom mina värden visade sig vara på topp så blev pappa glad. Han utbrast till sköterskan; `Hon är inte ens ett dygn gammal och redan har hon gjort mig stolt!´

Senare på morgonen var det dags för läkarundersökning.
En kvinna bollade omkring med mig och gjorde massa saker för att kolla mina reflexer. Kom igen, det är väl klart jag vet att jag ska ska greppa med händer och fötter? Tror du jag är född igår, eller?

Efter läkarundersökningen så var det lugnt och skönt ett tag och sen blev jag påklädd massa fina kläder. Givetvis filmade och fotade pappa mig hela tiden. Han och mamma verkar inte kunna få nog av mig. Men det är ju bra, för det är nämligen ömsesidigt, jag kan inte få nog av dem. Jag har försökt att säga det då och då men jag finner inte orden, jag har liksom svårt att formulera mig så det blir mest att jag gnyr lite grann.
Jag har dock märkt att det är lättare att uttrycka mig när jag är arg.
Jag har kommit på ett knep. Jag fäller ut surläppen för att markera mitt missnöje över ngt och om det budskapet inte går fram så ryter jag till.
Rejält.
Det funkar klart bäst, måste jag säga.

************

Mamma och pappa satte mig i en stol som var helt okey, jag ska inte klaga, och sen bar de iväg mig. Jag vinkade så gott jag kunde till de snälla barnmorskorna men jag vet inte om de såg det. Vi åkte hissen igen - yippi! - och sen plötsligt så var vi på ett helt nytt ställe. Det var mycket ljud och rörelse omkring mig och det lös starka färger. Allra starkast var en gul boll som lös mig rätt i ansiktet. Lugn nu, jag vill ju inte bli bländad det första som händer. Tur att mamma skyddade mig. Annars hade jag blivit riktigt arg på den dumma, gula bollen.

Vi åkte iväg med en stor taxi där jag satt tryggt och skönt i min stol. Men jag kunde inte låta bli att fundera: `Vart ska vi någonstans? Har vi tid att stanna på ICA och köpa blöjor? Jag känner att jag har något stort på gång.´

Mina funderingar besvarades en kort stund senare då vi stannade framför ett rött tegelhus. Det stod Norra Skeppargatan på gatuskylten och 3A över porten jag bars in i. Okey, då började jag greppa läget. Norra Skeppargatan 3A, alltså? Bor vi här? Men vilken land är vi i? Polen? Zimbabwe? Övre Uzbekistan? Nej, just det! Jag såg ju faktiskt en svensk flagga på bordet när mamma och pappa fick fika efter min kamp mot frihet, det måste betyda att vi är i Sverige. Ok, jag är alltså svensk. Men vilken stad bor vi i?
Stockholm? Göteborg? Burträsk? Inte Malmö, va?
Vad som helst förutom Malmö.
Nej, jag vet inte. Får klura vidare på det. 

Jag hade många tankar i huvudet när jag bars upp för en trappan. Så många frågor, så lite svar. Pappa öppnade en dörr och vi klev in. Pappa började stänga dörren, tittade på mamma och mig och sa: `Det här har jag väntat på hela livet....få komma hem från BB och stänga dörren om oss...vår lilla familj. Nu är det bara vi.´
Samtidigt som han sa det fick han tårar i ögonen medan han sakta stängde dörren om oss.
Mamma och pappa pussade varandra med tårarna rinnandes nedför kinderna, där vi stod i hallen. Jag gillade inte att de grät men jag tyckte det var mysigt när de pussades. Pappa sa sen; `Välkommen hem, Juni! Här bor vi!´
Det fick mig att fundera på två saker: 1) Hm, så det är här vi bor alltså? Där ser man. 2) Vem är Juni?

***************

Jag fick lugn och ro en stund men sen vaknade jag till av att det lät som om ljudvallen sprängdes, som om ngt flög fram över torget som en projektil. En sekund senare så gick pappa och öppnade dörren för någon. Denna någon kom sedan in i sovrummet där jag låg på skötbordet samtidigt som mamma tog han dom min bjudning i blöjan. Jag spanade in personen som nyss kommit in i rummet. Det var en tjej. Hon var jätteblond och hade blåa ögon. Och hon grät. Oj, va hon grät. Sen började hon skratta plötsligt, samtidigt som hon slängde sig på sängen. Med tårar i ögonen kom hon fram till mig och klappade mig på handen. Vem är den här spännande tanten? tänkte jag. Det var nästan som om mamma läste mina tankar för direkt efteråt så sade hon; `Det här är din moster Caroline...´ De lyfte upp mig och lät mig checka in moster min. Hon såg riktigt snäll ut. Henne kommer jag att gilla väldigt mycket.
`Har vi berättat vad hon ska heta?´ frågade mamma moster.
`Hon ska heta Juni Adele Caroline... Efter sin moster.´
Då började moster gråta ännu mer och slängde sig ner på sängen.
Då fattade jag! Det gick upp för mig vem Juni var... det var ju jag.
Jag är Juni.
Jag heter Juni Adele Caroline.

*****************

Efter några timmar så dök det upp två personer till. Jag låg i mammas famn när det först kom in en söt, liten tant följt av en mysig farbror. Tanten hade halvkort hår, cendréfärgat, och med jättesnälla ögon. Hon gick sakta fram till mig med tårar i ögonen. Farbrorn var kortklippt, hade skägg och jag tyckte att han var fasligt stilig i sin nya fina skjorta under en snygg cardigan. Men vänta nu... är det Samuel Fröhler? Nej, det var det inte men det var hemskt likt, faktiskt.

Jag fick det förklarat att tanten och farbrorn hette Göran och Gunilla och att det var mammas mamma och pappa. Hm, det blir alltså min mammamamma och mammapappa då. Va roligt! Jag gillade dom direkt när jag såg dom! De hade med sig blommor och presenter. Till mig? Nej, så snällt. Det hade ni inte behövt.

Jag riktigt njöt av att vara nära mammamamma och mammapappa, jag trivdes oerhört i deras famn. Mammapappas famn låg jag i över en timme och bara myste. Jag tänkte först skoja med honom och säga; `Du, jag gillade verkligen dig i Skärgårdsdoktorn´ men jag ändrade mig. Det var så mysigt att ligga i hans famn och känna hans stora fingrar smeka mig på kinden.

Jag fick sitta i en så kallad babysitter under middagen. Medan de åt låg jag där och spanade in min familj. Pappa inne i hörnet, mammamma bredvid honom, moster Caroline på kanten närmast mig, mamma bredvid henne och mammapappa längst in. De såg så lyckliga och glada ut allihopa. De tittade åt mitt håll och log hela tiden. Det var en härlig syn, jag blev glad och sparkade lite extra med benen och smackade med munnen.

Efter att mamma gett mig en utsökt kvällsmiddag så somnade jag in. När jag vaknade så var moster, mammamamma och mammapappa borta. Attans! Jag som trivdes så bra med dom. Jag kommer verkligen att sakna dem. Hoppas jag får träffa dom snart igen! Göran och Gunilla och Caroline."

Junis bok

Här följer ett utdrag ur Junis dagbok, som hon skriver helt själv.

Torsdag 27:e januari 2011

"Jag låg inne i magen och hade det rätt bra faktiskt. Varmt, skönt, lungt och behagligt. Även om jag undrade och var riktigt nyfiken på att få träffa mamma, och den där rösten som sjunger `Imse vimse spindel´så falskt, jag tror att han heter pappa, så gick det ingen nöd på mig. Jag växte som jag skulle och livet var bra.

Men så en natt, alltså natten till idag, så fick jag en himlans lust att komma ut. Jag hade hört en liten pojke tjoa och tjimma hela dagen utanför mammas mage och det lät så roligt så jag tog ett beslut.
Inatt skulle det ske.

Jag väntade tills dess att mamma och den där falsksångaren hade gått och lagt sig. De var trötta efter att ha haft lillkillen Elliot på besök under dagen, han hade tjoat och tjimmat som bara den. Falsksångaren, dvs pappa, var dessutom trött efter att ha spelat fotboll på kvällen. Så jag passade på mitt i natten när jag hörde att de precis slutat prata och skulle försöka sova. Först hörde jag mamma börja prata om ngt `vatten som gått´ och sen hörde jag pappa fråga om han kunde hjälpa till på något sätt. Kort efter det, säkert bara ngn timme, så hände det mest konstiga. Det var som att hela min värld började röra sig och trycka mig nedåt!
Utanför mammas mage var det oxå rörelse, det lät som om de åkte bil, kanske till och med i en taxi. Vart sjutton skulle dom mitt i natten? Hallå, vet ni inte att jag är på väg ut, eller? Då kan ni ju inte bege er ut och åka bil!
Det var ngt som tryckte mig nedåt och det började faktiskt bli lite jobbigt. Jag vill inte vara den som klagar men kom igen! Det började bli riktigt trångt för mig!

Det gick lite tid och det tryckte på som bara den. Jag blev ordentligt rädd ett tag och kände att jag inte riktigt visste vad jag hade gett mig in på. Jag kände att mamma oxå var rädd men det visade hon inte, inte för pappa i alla fall. Jag hörde honom säga till mamma hur bra hon skötte sig, hur duktig han tyckte att hon var, hur `det började närma sig slutet´.

När jag låg där, inklämd i en mörk passage, utan möjlighet att röra mig, så hann jag tänka: `Var det här en sån bra idé? Det känns som om jag sitter fast!´
Men trots min rädsla och mina tvivel så kände jag att mamma kämpade. Hon kämpade för mig. Jag visste att hon gjorde allt hon kunde för att jag skulle komma ut i säkert behåll. Det gjorde mig inte bara stark utan även väldigt väldigt glad inför för att få träffa mamma och pappa!
Kan du tänka dig, kära dagbok? Jag skulle få träffa min mamma och pappa alldeles strax!

När jag kände att det var lite kallt och blåsigt om huvudet - och att ngn höll på att pilla i min frisyr - så minns jag att jag tänkte för mig själv: `Nu kan det inte vara långt kvar. Hoppas det finns något gott att äta där ute.´

Innan jag visste ordet av så förändrades allt.
Från att ha suttit fastklämd, som en räka i en konservburk med klaustrofobin hängandes över mig - så var jag fri!
Jag var friiiiiiiii!
Men jag säger det, kära dagbok, friheten kom med en hake... Det var för det första kallt som tusan ute i friheten och utöver det så hade jag ytterligare bekymmer. Jag som hade levt gott på det mamma gett mig, genom det där konstiga snöret som stack ut ur magen på mig, ställdes nu inför en tuff uppgift. Jag var tvungen att göra ngt åt den där tryckande känslan som jag hade över bröstet och hur skulle jag gå tillväga? Fråga mig inte hur jag kom på det men som en ren snilleblixt så kom jag på lösningen.

Jag tog ett andetag.
Klockan var då 12:57 och det var den första minuten i mitt liv.

Jag visste inte hur och jag vet inte varför men jag visste att jag kunde. Det var en skön känsla. Ytterst uppfriskande, måste jag säga. Jag menar, det var lite svårt till en början, jag hade ngn typ av vätska i vägen, men när jag spottat ut det så gick det finemang! Några månaders träning i mammas mage hade gett resultat, det här med att andas var ju en walk in the park. Visst okey, jag kan erkänna att jag fick lite hjälp, den som knådade min rygg får ta lite del av äran, jag ska inte vara den som är den.

Så där låg jag.
På mammas mage och andades luft för första gången. Det smakade bra, ska jag säga. Fräscht, liksom. Medan jag var upptagen med att få kläm på andingen så hade ngn vänlig själv lagt mig vid mammas bröst. Jag njöt av att höra mammas hjärtljud, och dom känner jag igen, det vill jag lova!
Jag såg en man stå och titta på mig. Han tittade och tittade, med glansig blick och fullt fokus på mig. Hallå, vad är du för knäppgök? Har du käkat glo-pölsa, eller? Ser du inte att jag är helt slut efter min ansträngning mot frihet och bara vill ligga här och ta't lugnt på mammas bröst en stund?
Men när killen som käkat glo-pölsa började prata så gick det upp för mig. A-ha! Den där rösten känner jag igen!
Falsksångaren.
`Imse Vimse Spindel´ tre toner fel varje gång.
Det var ju pappa! Va glad han ser ut! Eller vänta, är han ledsen? Han gråter ju. Men nu skrattar han. Och nu gråter han.
Han verkar lite kokko, pappa.

Jag ska säga en sak.
Jag vill förtydliga att allt skedde väldigt snabbt, det handlade om sekunder.
Jag kanske inte hade full koll på läget hela tiden. Plötsligt så hade jag en stor vit mössa på mig.
Det gillade jag inte och protesterade hej villt. Hallå, ser ni inte hur mössan ser ut? Tror ni att jag är en hiphoppare, eller? Jag är en fin tjej med lite klass.

****************

Jag låg och myste ett tag på mammas bröst när jag lugnat ned mig över mössincidenten. Jag fick helt enkelt se sanningen i vitögat.
Det går inte att vara modemedveten när man bara är tio minuter gammal.

Efter myset så hände det ngt. Jag blev förflyttad av något eller någon. Eller flög jag? Nej, eftersom jag inte ens kan gå, ännu mindre krypa, så drar jag slutsatsen att någon bar mig. De bar iväg mig till en plats som kändes som flera mil bort. Vad hände med mammas varma bröst?
Där låg jag, utblottad, hjälplös, och det var ngn som började hålla på med mig. Känna på min ryggrad, kolla mina armar och mina ben, kolla mitt svalg. När jag började finna mig i att bli behandlad som ett objekt så fick jag plötsligt en termometer i rumpan och ett måttband runt huvudet. Vad tar ni mig för, egentligen? Vad är det som händer?
Jag fick syn på vem som utsatte mig för det här! Det var en tant med blåa kläder och bredvid henne stod den där falsksångaren med en mekanisk apparat i handen. Den banditen! Jag som trodde min pappa skulle ta hand om mig! Se på mig nu! Här ligger jag, med måttbandet fortfarande klistrat mot huvudet, utlämnad och besvärad, medan tanten skriver ned ngt på ett papper. Och inte bara det, mina trakasserier slutade inte där, jag blev dessutom tvungen att ta på mig en stor vit typ säckliknande sak över rumpan som pappa tejpade ihop över magen på mig. Vad har killen för smak? Ser han inte att den här säcken, den här blöjan, går typ upp till hakan på mig?! Jag drunknar snart i den här grejen!

Ja, jag säger det, kära dagbok... Förutom stunden i mammas famn så hade mitt liv i frihet inte alls varit så kul hittills."

Vi gör allt för dig, Juni

Till dig, Juni, vår älskade dotter.
Du ska veta att mamma och pappa gör allt för dig.


Lars Winnerbäck - "För dig"

Jag har sett varenda vrå av Sveriges land
Jag har härjat runt i loger och på Grand
Jag har letat efter ro för min skakande hand
Efter dig, efter dig, efter dig

Du är resan som jag velat ska ta fart
Du är gåtan som jag aldrig löser klart
Du är början på nåt nytt och nånting underbart
För mig, för mig, för mig

När hösten kommer och tiden gått för fort
När allt känns på rutin och redan gjort
Ska jag samla mina krafter och göra nånting stort
För dig, för dig för dig

Jag är hög nu sen den dagen när du kom
Ja, jag är hög nu och kan inte somna om
Och jag undrar om jag nånsin ska nyktra till nån gång
Med dig, med dig, med dig

Det sägs att kärlek lovart stort men håller tunt
Du kan kalla det förnuft men aldrig sunt
Det är sagt av nån stackare som aldrig ramlat runt
Med dig, med dig, med dig

Jag har vandrat som en vilsen stenstaty
Jag har vart på rymmen utan någonstans att fly
Det här är slutet på resan och början på en ny
Med dig, med dig, med dig


Grattis!

Grattis på 1 veckasdagen, Juni!

Vi älskar dig!

Kram!
//Mamma och pappa

Lilla lady...tack.

Tack för att du finns, Juni.
Tack, Sofie, för att du finns och gav mig, oss, Juni.
Tillsammans är ni mitt allt och jag behöver inget mer.

Jag är så i harmoni just nu. Jag har en känsla inombords som fyller mig från topp till tå. Om man någonsin kan uppleva den sanna formen av lycka så är jag där nu. Jag är lycklig.
Lycklig.

I natt hade vi en liten mysig stund, du och jag. Jag har precis bytt din blöja och lagt dig dig i sängen igen, mellan mig och mamma (som sov välförtjänt).
Du var vaken och låg vänd mot mitt håll. Det var mörkt i rummet med bara det mysiga ljuset från den blåa lampan. 
Och vi låg bara och tittade på varann. Dina små ögon tittade in i mina.
Jag såg att du såg mig. Dina ögon utforskade mina.
Jag såg min dotter. Du såg din pappa.
Du tittade in i mina ögon. Sneglade lite på min näsa. Mina ögonbryn. Min moppemusche.
Det var en väldigt fin stund, Juni.
Hoppas du minns det. Jag kommer alltid att minnas det.

Jag ska försöka på något sätt förklara vad jag känner just nu. För dig, Juni. För dig, Sofie.
Livet steg i ett nytt skede i torsdags. Mitt liv fick en ny mening. Nu är jag precis där jag vill vara.
Svårt att beskriva det på bättre sätt än att jag har funnit hem. Jag har funnit lyckan.
Kärleken till min familj - min vackra tjej och min bedårande dotter - är oändlig.
Den gör mig levande och ger allting en mening. Allting.
Jag har bytt blöjor med ett leende varje dag den senaste veckan. Till och med när du spydde på mig häromdagen, Juni, så var det nästan så att jag tackade för att du var så givmild och så snällt lade mjölken som du nyss ätit på min vita t-shirt.
Bort med t-shirten, tvätta lite, pussa mycket och kärleken fortsatte att flöda obehindrat.

Allt känns så rätt. Jag har insett nu att jag har varit redo för det här hela livet.
Just nu har vi har ingen bil, vi bor inte direkt i vår drömlägenhet, vi kan knappast bada i pengar, jag har inget jobb än, Hammarby spelar i Superettan...

...och det spelar ingen som helst roll.

Det enda som betyder något är du, Juni, och du, Sofie.
Jag gör allt för er.

Cirka 1:42 in i låten du föddes till - Sigur Rós, "Untitled VI" - så målar mina känslor upp samma återkommande bild varje gång jag lyssnar på den. Det kan se lite olika ut men det handlar om samma sak varje gång. Oftast så ser jag mig själv mitt i natten sittandes bredvid din säng, Juni, och stryker dig lätt över huvudet medan jag - med sanning från hela mitt hjärta - viskar; "Oroa dig inte, lilla älskling. Jag tar hand om dig. Pappa tar hand om dig."
Inget annat spelar någon roll.
"Untitled VI" har ingen text (därför heter den som den gör) men för mig finns det det. Texten handlar precis om det jag nyss skrev. Jag hör min egna ord i huvudet när jag lyssnar på låten. Hur jag alltid kommer att älska dig och mamma och alltid, alltid, alltid finns där för er. Hur mörkt och dystert det än kan vara så finns jag alltid där, Juni.
Du kan vara tre månader gammal och orolig på natten. Jag finns där för dig då. 
Du kan vara fyra år och ledsen för att din trasdocka har dött. Jag finns där för dig då.
Du kan vara sex år och nervös inför att gå till skolan. Jag finns där för dig då.
Du kan vara åtta år och rädd för mörket. Jag finns där för dig då.

Precis som du finns för mig och ger mig glädje och trygghet i livet. Du ger mig självkänsla.
Nu vet jag vem jag är.
Jag är Junis pappa.
Jag är din pappa, Juni.  


Stoltare kan ingen vara


It's a hard work being en vecka gammal

Nu är vi på besök här i Sandarne, utanför Söderhamn, hemma hos mormor Gunilla och morfar Göran. Det var med tårar i ögonen vi såg två stora bilder på lilla lady, med texten: "Juni Adéle Caroline Sellman" tydligt uppsatta på kylskåpet för hela världen att beskåda. Svårt att inte röras till tårar av något sådant.
Eller som att få se hur mormor och morfar har fixat i huset för Juni. Skötbord, en miljard blöjor (kan behövas, tack, full fart på lilla lady), en säng att sova i, massa kläder. Bara av att höra Göran säga; "fota med min kamera, så kan jag visa alla på jobbet", när han stod på knä bredvid Juni på golvet, gör mig så glad.
Du ska bara veta hur mycket glädje du redan spritt omkring dig, Juni. I Stockholm så kan farmor Margareta knappt sitta still, än mindre sova om nätterna, för att hon längtar så efter att få träffa dig.

************

Gunilla visade en bok från när Sofie var liten, en sån där "Mina första år"-bok. Den var helt underbar att titta i. Men det mest roliga var att läsa något som Gunilla skrivit ned en kväll när Sofie var fem år gammal och just kommit underfund med vad döden är. Sofie oroade sig och var ledsen för att mamma och pappa skulle dö, för att hennes kompisar skulle dö, för att hon själv skulle dö. Hon ville inte det. Hon ville inte heller att hennes kassetband med Lilli & Sussie skulle dö. Hon ville att alla skulle dö samtidigt. Hon grät och trots att hon visste att hon skulle dö när hon var 100 år så var det ju "bara" 95 år kvar, vilket hon dessutom faktiskt kunde räkna till. Då övergick den lilla Sofies tankar till att handla om hur gammal man är när man är 100 år. Hur man har "hängiga stjärtar, som tanterna på badhuset...". Efter det gjorde hon grimaser i spegeln och skrattade ljudligt. Hela samtalet utspelade sig på kanske några minuter.

Det svänger snabbt i hockey.

Det är helt ovärdeligt att ha något sådant nedskrivet. En helt vanlig kväll, en konversation mellan Gunilla och en, i alla fall för stunden, mycket bekymrad Sofie. Oslagbart minne som man skrattar länge åt.
Så därför har jag börjat skriva "Junis bok", en dagbok åt lilla lady.
Jag ska skriva den i jag-form, dvs "idag bajsar jag på pappa, guuuud va roligt det var, haha där fick han så han teg", och försöka få ner alla små egenheter hon visar upp och de små roliga, triviala saker i vardagen som annars kanske faller i glömska. Sen ska hon få den en vacker dag, tänkte jag. Hoppas hon blir lika glad av att läsa den som jag blir av att skriva den.


RSS 2.0